Ondernemer van het jaar!

Optiek Van Veen en het G-Team

Sinds het begin van seizoen 2013/2014 is Optiek Van Veen sponsor van het G-voetbal van VV Nunspeet. Een jaar of acht geleden is de voetbalvereniging gestart met een G-team. G-voetbal is speciaal voor kinderen die door een lichamelijke, verstandelijke of andere beperking niet in staat zijn om mee te doen met het reguliere voetbal. 

Je zou denken dat een opticien weinig met G-voetbal te maken heeft, maar toch er zijn wel raakvlakken. Denk bijvoorbeeld aan de benadering van mensen die in meer of mindere mate een hulpvraag hebben. Van een opticien is natuurlijk bekend met welke hulpvraag hij zich bezighoudt. Van begeleiders van het G-voetbal is het misschien wat minder bekend. In beide gevallen staat het individu centraal. Iets kunnen betekenen voor mensen; dat is het uitgangspunt voor zowel opticien als begeleider.

Vaak wordt gedacht dat de G in het G-voetbal staat voor ‘gehandicapt’. Dat klopt niet. De G staat voor ‘gewoon’. Tevens is de G de eerste letter na de A, B en C (junioren ) en de D, E en F (pupillen). Waarin is het G-voetbal dan anders? Vanwege de bijzondere doelgroep worden de regels aangepast daar waar dat nodig is. Een belangrijke voorwaarde is dat iedereen het leuk heeft. Op de ene zaterdag wordt getraind, op de andere zaterdag wordt meestal een wedstrijd gespeeld (8 tegen 8). De wedstrijden worden op een half veld gespeeld. 

Binnen het G-voetbal zijn meer begeleiders dan bij een regulier team. Momenteel heeft het team in Nunspeet 1 coördinator, 4 trainers/begeleiders en 1 stagiair. Alles is erop gericht om ervoor te zorgen dat de spelers een uurtje lekker kunnen voetballen en niet langs de kant hoeven te staan. Omdat er veel begeleiding is, krijgen de spelers extra individuele aandacht als dat nodig is. De leeftijd van de spelers ligt tussen de 8 en 19 jaar, maar als je jonger dan 8 jaar bent hoeft dat geen beletsel te zijn om mee te doen. Iedereen is van harte welkom! Optiek Van Veen is sinds dit seizoen onze sponsor. Voor de VV Nunspeet is het hebben van sponsoren natuurlijk een bron van inkomsten. Voor het G-team is het bovendien een stukje status. De spelers zijn trots op het hebben van een eigen sponsor. Het logo van Optiek Van Veen staat zowel op het shirt als op de trainingspakken. Erg mooi! Daarnaast is Hendri van Veen, de eigenaar van Optiek Van Veen, oprecht geïnteresseerd in het wel en wee van het team. Zo ontstond het idee om in dit magazine aandacht aan het G-voetbal te besteden. Het G-voetbal in Nunspeet kan namelijk nog wel wat spelers gebruiken en met behulp van de relaties van onze sponsor werken we aan onze naamsbekendheid. Het zou toch jammer zijn als er jongens of meisjes zijn die tot onze doelgroep behoren, maar nog nooit van het G-voetbal in Nunspeet gehoord hebben! We willen iedereen de kans geven om lekker met ons mee te voetballen. 

 Heb je interesse? Kijk op www.vv-nunspeet.nl. We hopen je te zien!

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio