Ondernemer van het jaar!

Netvlies onderzoek

Er zijn verschillende aandoeningen die een vermindering van de gezichtsscherpte kunnen geven. Denk hierbij aan Diabetes mellitus, Maculadegeneratie, hoge bloeddruk en een netvliesloslating. Elke aandoening geeft verschillende klachten. Zoals veel zwart/grijze vlekken en/of lichtflitsen in uw gezichtsveld, een vermindert of wisselend zicht, een plotseling verlies of vervorming van het centrale zien terwijl de randen van uw zicht behouden blijft. Blijkt er tijdens de oogmeting dat het zicht achterblijft of herkent u een van deze klachten dan is het verstandig om te kijken waar dit vandaan komt. Door een netvliesonderzoek uit te voeren kan hierover enige duidelijkheid geven.

Wat is een netvlies?

Op het netvlies, ook wel de retina genoemd, komen alle beelden binnen die we zien, via de oogzenuw worden de beelden doorgegeven aan de hersenen. In het centrum van het netvlies bevind zich de macula. De macula zorgt voor ervoor dat we details kunnen zien, wat bijvoorbeeld nodig is bij het lezen, autorijden etc. De rest van het netvlies neemt de beelden aan de zijkant waar, de periferie. Deze geeft informatie over de omgeving en bewegingen, dit zien we minder scherp.

Het netvliesonderzoek

Door middel van een kleine, maar hele sterke lens kunnen we in het oog kijken. Daarbij onderzoeken we de macula, de oogzenuw en de overige delen die zich in het oog bevinden. Tijdens dit onderzoek maken we een foto van het netvlies en een scan (OCT). Op deze OCT-scan zien we de lagen het netvlies en screenen op oogafwijkingen.

Het netvliesonderzoek zal plaatsvinden in het OOG+OOR Zorgcentrum Noordwest Veluwe.

Voor meer informatie over optometrie en optometrisch onderzoek, klik op de button.

logo oog en oorzorg 300

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken om uw ogen uitgebreid te laten onderzoeken via tel. 0341-252664, of via onze online agenda of stuur een e-mail naar info@optiekvanveen.nl.

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio