Ondernemer van het jaar!

Ogen net zo gevoelig voor UV-straling als huid

Ogen net zo gevoelig voor UV-straling als huid

Dat onze huid bescherming nodig heeft tegen UV-straling, daar is iedereen zich van bewust. Maar dat voor ogen hetzelfde geldt, is minder bekend. UV-straling kan ernstige oogaandoeningen en veroudering van ogen veroorzaken, zelfs als de zon niet schijnt.

Het dragen van een zonnebril biedt ogen weliswaar rust bij zonnig weer, maar beschermt vaak onvoldoende tegen schadelijke UV-straling. Tot 50% van de schadelijke UV-straling bereikt het oog namelijk door reflectie via de achterkant van het brillenglas. Ook als het geen ‘zonnebrillenweer’ is, is het verstandig om de ogen te beschermen. Maar liefst 40% van de UV-straling bereikt de ogen namelijk als men niet in het volle zonlicht staat.

Bescherming
Om ogen bij alle weertypen de benodigde bescherming te bieden, zijn er Crizal UV brillenglazen. Deze blanke en getinte glazen filteren UV-straling en gaan reflectie tegen. Om aan te duiden in welke mate de brillenglazen de ogen beschermen, wordt de Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) gehanteerd. Deze factor is vergelijkbaar met het systeem voor zonnebrandcrème en maakt brildragers in één oogopslag de mate van bescherming duidelijk. Voor blanke Crizal UV glazen geldt E-SPF 25, getinte Crizal UV glazen beschermen met E-SPF 50+.

Kijk voor meer informatie op www.crizal.nl

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio