Ondernemer van het jaar!

De zonnebrillen bij Optiek Van Veen

Spiegeltje spiegeltje op je neus.... Wie kent ze niet? De trendy zonnebrillen van Ray-ban. Of de zonnebril op sterkte waarbij er een keuze is tussen verschillende tinten glas. Waar we vaak minder bij stilstaan is dat onze ogen net zo beschermd moeten worden tegen de zon als onze huid. UV-straling kan ernstige oogaandoeningen en veroudering van ogen veroorzaken, zelfs als de zon niet schijnt. kom daarom naar de winkel en laat u vrijblijvend door een van onze opticiens informeren en ervaar zelf de verschillende mogelijkheden die Optiek Van Veen te bieden heeft op het gebied van zonnebrillen.

De spirit van Esprit

De spirit van Esprit

Fun, friendship en Love of Life: dat is waar het internationale label Esprit voor staat. Esprit Eyewear biedt hoogwaardige brillen voor scherpe prijzen. Het merk straalt nog altijd de relaxte, zonnige Californische sfeer van de jaren zestig uit en weet telkens weer een zeer draagbare, unieke brillencollectie neer te zetten. De monturen voor het nieuwe seizoen worden gekenmerkt door veel aandacht voor details en er is gebruik gemaakt van basistinten met accenten in felle kleuren. Voor stijlbewuste mensen die van modieus, comfort en kwaliteit houden. 

Link naar artikel: De spirit van Esprit

Frisse monturen van Mexx

Frisse monturen van Mexx

Mexx Eyes heeft modieuze monturen met charmante contrasten. Met of zonder frame, glanzend of met een matte finish en spectaculair door het gebruik van strakke lijnen.

In rustige bruin- en grijstinten of in levendige accentkleuren zoals kiwigroen, lavendel en bordeauxrood. Klassieke monturen in zwart en wit vormen de basis van de collectie. Altijd met een frisse uitstraling; de perfecte mix van modern design met een snufje brutaliteit. Al jarenlang een van de populairste brillenmerken dankzij de combinatie van een kwalitatief hoogstaande afwerking in titanium of kunststof met een goede prijs. De innovatieve brillen en zonnebrillen van Mexx stralen spirit uit en er zijn modellen voor elke vorm gezicht. Laat je verrassen door de nieuwe collectie eyecatchers van Mexx! 

Link naar artikel: Frisse monturen van Mexx

Serengeti chique

Serengeti chique

Serengeti staat voor stijlvolle en eigentijdse zonnebrillen. Ook wel de beste merkzonnebrillen ter wereld genoemd. 

Ontdek het zelf en ervaar de speciale, meekleurende glazen met een rustgevende, contrastverhogende en filterende werking. De brillen bieden optimale bescherming tegen UV-straling. Voor een perfect zicht. En heel geschikt voor mensen die veel autorijden. Kom de nieuwe collectie bewonderen in onze winkel!

Link naar artikel: Serengeti chique

Zonbeschermingsfactor brillenglazen

Zonbeschermingsfactor brillenglazen

Essilor, wereldmarktleider in oogoptische producten, heeft de Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) ontwikkeld. Met behulp van dit systeem is het voor de consument direct duidelijk hoeveel bescherming brillenglazen bieden tegen schadelijke UV-stralen. Veel mensen weten nog niet wat de gevaren van UV-stralen zijn voor de ogen en hoe belangrijk een goede UV-beschermende zonnebril is. Volgens Essilor zijn de huidige aanduidingen op zonnebrillen te onduidelijk en daardoor soms misleidend. De organisatie pleit dan ook voor het algemeen gebruik van de E-SPF waarderingsschaal, om de consument een betrouwbare indicatie te geven van de geboden bescherming van een brillenglas.

De meeste mensen weten wel dat UV-straling schadelijk is voor de huid en gebruiken daarom zonnebrandcrème. Het is echter minder vanzelfsprekend om je ogen te beschermen. Uit het Healthy Sight Survey 2010 van Transitions Optical, een dochterbedrijf van Essilor, blijkt dat slechts 1 op de 2 consumenten een zonnebril draagt en dat maar 10% van de consumenten weet dat UV-straling kan leiden tot oogschade of verminderd zicht. En dat terwijl 1 op de 5 gevallen van staar direct het gevolg zou zijn van blootstelling aan UV. Alex Versteeg, commercieel directeur van Essilor Benelux: “Wij als producent hebben, samen met opticiens, optometristen en oogartsen, de taak om mensen erop te wijzen hoe belangrijk het is om de ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling. En niet alleen de ogen, want UV-straling is ook slecht voor de huid rondom de ogen. Bij het aanschaffen van een (zonne)bril moet de consument direct kunnen zien welke beschermingsfactor deze biedt. Een eenvoudige schaal, vergelijkbaar met het systeem voor zonnebrandcrème, biedt deze duidelijkheid.”

Bescherming aan de voor- en achterzijde van de bril
Veel zonnebrillen hebben al een sticker met daarop een beschermingsindicatie, bijvoorbeeld ‘100% UV-filter’. “Maar deze glazen bieden volgens onze schaal geen volledige bescherming”, zegt Versteeg. Vooraanstaand Amerikaanse optometrist Karl Citek van de Pacific University College of Optometry in Oregon (VS) onderzocht dat tot 50% van het schadelijke zonlicht dat de ogen bereikt, via de achterkant van het zonneglas komt. “De meeste glazen beschermen hier niet tegen, en dat is wat de huidige informatievoorziening zo onduidelijk en soms zelfs misleidend maakt.”

E-SPF
De E-SPF schaal varieert van factor 2 voor standaard (heldere) brillenglazen zonder bescherming tot 50+ voor getinte zonneglazen met Crizal Sun UV, die zowel aan de voorkant als achterkant van het glas UV-stralen tegengaan. “Als alle brillenglazen standaard een onafhankelijke E-SPF-waardering zouden krijgen, wordt het de consument makkelijker gemaakt om een afweging te maken tussen een lagere of hogere factor. Wij zien het als een belangrijke taak de consumenten voor te lichten over de gevaren van UV-straling voor de ogen en de oplossingen die daarvoor zijn”, aldus Versteeg.

Link naar artikel: Zonbeschermingsfactor brillenglazen

Ogen net zo gevoelig voor UV-straling als huid

Ogen net zo gevoelig voor UV-straling als huid

Dat onze huid bescherming nodig heeft tegen UV-straling, daar is iedereen zich van bewust. Maar dat voor ogen hetzelfde geldt, is minder bekend. UV-straling kan ernstige oogaandoeningen en veroudering van ogen veroorzaken, zelfs als de zon niet schijnt.

Het dragen van een zonnebril biedt ogen weliswaar rust bij zonnig weer, maar beschermt vaak onvoldoende tegen schadelijke UV-straling. Tot 50% van de schadelijke UV-straling bereikt het oog namelijk door reflectie via de achterkant van het brillenglas. Ook als het geen ‘zonnebrillenweer’ is, is het verstandig om de ogen te beschermen. Maar liefst 40% van de UV-straling bereikt de ogen namelijk als men niet in het volle zonlicht staat.

Bescherming
Om ogen bij alle weertypen de benodigde bescherming te bieden, zijn er Crizal UV brillenglazen. Deze blanke en getinte glazen filteren UV-straling en gaan reflectie tegen. Om aan te duiden in welke mate de brillenglazen de ogen beschermen, wordt de Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) gehanteerd. Deze factor is vergelijkbaar met het systeem voor zonnebrandcrème en maakt brildragers in één oogopslag de mate van bescherming duidelijk. Voor blanke Crizal UV glazen geldt E-SPF 25, getinte Crizal UV glazen beschermen met E-SPF 50+.

Kijk voor meer informatie op www.crizal.nl

Link naar artikel: Ogen net zo gevoelig voor UV-straling als huid

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio