Ondernemer van het jaar!

Trends bij Optiek Van Veen

Het team van Optiek Van Veen gaat voor meer dan 100% oog- en oorzorg. Daarom houden we samen met u de trends in de gaten. Wilt u een bepaald type montuur; trendy, vintage of juist klassiek? Welk type glazen past bij u? Zomaar wat onderwerpen waarover u vragen kunt hebben. Wij adviseren u graag en houden voor u de ontwikkelingen in de gaten op het gebied van monturen, brillenglazen, hoorapparatuur enzovoorts. Ja alles wat met oog- en oorzorg te maken heeft. Optiek van Veen voor een betere kijk op zien en horen! 

As Dutch as Dutz

As Dutch as Dutz

Eenvoud en kracht zijn de kenmerken van het Nederlandse brillenmerk Dutz. Een nieuwe collectie modieuze brillen uit verschillende metalen, in trendy vormen en met subtiele en kleurrijke details voor dames, heren en kinderen. ‘Everybody can be so Dutz!’ 

Link naar artikel: As Dutch as Dutz

Öga: voor mannen met stijl

Öga: voor mannen met stijl

Designbrillen van Öga: voor moderne mannen met stijl en een sterke eigen identiteit. De nieuwe collectie van het merk bevat veel geometrische monturen, geheel of gedeeltelijk omhuld. Met een trendy uitstraling door het gebruik van materialen zoals hout, metaal en acetaat. Brillen van topkwaliteit in sobere en donkere kleuren, ontworpen door de Scandinavische Jonas Blanking voor het Franse familiebedrijf Morel-Cottet.

Link naar artikel: Öga: voor mannen met stijl

Theo designmonturen

Theo designmonturen

Theo is voor mannen en vrouwen die durven. Voor hen die kwaliteit, exclusiviteit en originaliteit willen dragen. Het merk Theo werd in 1987 gelanceerd door de Belgen Wim Somers en Patrick Hoet, twee opticiens met een geheel eigen kijk op brillen. Het label is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige brilmerken ter wereld en wordt in meer dan vijftig landen verkocht. Onder het motto ‘niet alleen beter zien, maar ook beter ogen’ weet het brillenmerk steeds weer te verrassen met unieke monturen. Niet de bril staat centraal, maar de drager. Een bril staat ‘in’ het gezicht en vormt een ondersteuning van iemands persoonlijkheid. Dat leidt tot een collectie die wordt gekenmerkt door bijzondere, sterke vormen en combinaties van titanium en kunststof. Draagbaar omdat de monturen stevig maar toch lichtgewicht zijn. Modieus en uniek, met een perfecte balans tussen enerzijds vernieuwende vormgeving en anderzijds passende techniek. 

Link naar artikel: Theo designmonturen

Rocco is back!

Rocco is back!

Wie kent hem nog? De legendarische Rocco bril van Rodenstock waarvan wereldwijd meer dan vier miljoen exemplaren zijn verkocht. Vervolgens is dit retro montuur meer dan 20 jaar uit het straatbeeld verdwenen. Het enige teken van leven dat was overgebleven: de mysterieuze gele cirkel.

Waar is Rocco gebleven?
Hij werd voor het eerst gezien in de jaren 60 en verdween toen opeens van de aardbodem in de 90’s. Rocco was altijd op pad: aan het feesten, aan het touren op zijn Vespa of gewoon aan het chillen met zijn vrienden. Maar toen opeens verdween hij zonder een enkel spoor. Wat is er gebeurd? Is hij ontvoerd? Is hij weggepikt door een modespion? Hij moet afgesloten geweest zijn van de rest van de wereld, volledig zonder internet – anders zouden we wel iets van hem gehoord hebben.

Rocco is back!
En toen? Vele Instagrammers, Facebookers en bloggers zijn op zoek gegaan naar Rocco en hebben zijn verschijningen in de vorm van de gele cirkel bijgehouden op verschillende social media kanalen. En met succes! Rocco is terug en dit keer met vrienden. Deze trendy collectie vol met kleurexplosies en opvallende modellen is fun en fris met een knipoog naar de sixties. Kom gauw langs in de winkel en vind jouw perfecte Rocco. 

Link naar artikel: Rocco is back!

Lindberg: strak en stårk

Lindberg: strak en stårk

De Deense opticien Lindberg werd gék van de kleine schroefjes in gewone brilmonturen. Daarom ontwikkelde hij een geheel schroefloze bril. Lindberg brillen zijn gemaakt van het vederlichte maar supersterke metaal titanium. Dat oxideert niet en is daardoor ideaal voor mensen met metaalallergie. Maar het meest opvallende aan de brillen is toch wel het fraaie Scandinavische design. Strak en stijlvol tot in de kleinste details.

Link naar artikel: Lindberg: strak en stårk

Metalen Ray-Ban brillen: sportief, retro en trendy

Metalen Ray-Ban brillen: sportief, retro en trendy

Dikke monturen, dunne monturen, zolang er maar metaal in verwerkt is. Ray-ban zorgt ervoor dat het materiaal metaal terug van weggeweest is. Metaal in combinatie met acetaat en/of aluminium zorgt voor een hippe bril waar u mee gezien mag worden.

Dikke monturen van acetaat zijn niet meer weg te denken. We zien in het eerste model een mix van kunststof en dun metaal. Het geheel is een sportieve interpretatie van de Clubmaster en heeft rubber in de veren voor extra grip.

Aluminium speelt een grote rol in de nieuwste active collectie. Het beproefde lichtgewicht materiaal is naar keuze gelakt of gepolijst te verkrijgen op het sportieve tweede model.

Hét design element van het derde model is de vormgeving van de veren. De rubber inzetstukken zijn zó precies gegoten dat er vrijwel geen voelbare overgang is naar het aluminium!

Drie type brillen van Ray-Ban en alle drie in het teken van metaal. Sportief, trendy en een tikkeltje retro; daar zegt u toch geen nee tegen?

Link naar artikel: Metalen Ray-Ban brillen: sportief, retro en trendy

Joshi Jazawa: betaalbare klasse

Joshi Jazawa: betaalbare klasse

De Japanse ontwerper Joshi Jazawa maakt originele designbrillen, die ook nog eens heel betaalbaar zijn. Voor een redelijke prijs hebt u een echte kwaliteitsbril met een ontwerp dat je niet op elke straathoek tegen komt. Veel Joshi brillen hebben een jeugdige, bijna hippe uitstraling, soms refererend aan moderne kunst. Maar er zijn zeker ook modellen met een meer klassiek ontwerp. Joshi is er voor alle leeftijden!

Link naar artikel: Joshi Jazawa: betaalbare klasse

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio