Ondernemer van het jaar!

Wat zijn multifocale brillenglazen?

Multifocale brillenglazen: wat wordt daar eigenlijk mee bedoeld en wat is eigenlijk het verschil tussen bifocaal, varifocaal en unifocaal? We vertellen het u graag! 

Ervaar de brillenglazen van de Varilux-S series zelf!

Ervaar de brillenglazen van de Varilux-S series zelf!

De Varilux-S series: sinds 1 november zijn ze dan eindelijk verkrijgbaar en de reacties zijn lovend. Tijdens de optiekvakbeurs Silmo in Parijs wonnen de innovatieve multifocale brillenglazen gelijk al een ‘Silmo d’Or 2012 Award’, een prijs die wordt toegekend aan producten die uitblinken in innovatie, technologie en creativiteit. En ook door ‘gewone’ brildragers worden de bijzondere multifocale glazen erg gewaardeerd! In onderstaand filmpje zijn enkele gebruikerservaringen van mensen die de glazen zelf al geprobeerd hebben. Er ging letterlijk een wereld voor hen open! Wil jij ook dit nieuwe zien ervaren? Ga dan langs bij je opticien en vraag naar de Varilux-S series.

Link naar artikel: Ervaar de brillenglazen van de Varilux-S series zelf!

Varilux S-series, de revolutie in multifocale glazen

Varilux S-series, de revolutie in multifocale glazen

De Varilux S-series; een innovatie in multifocale brillenglazen opgebouwd uit drie revolutionaire technologieën. Deze bieden u een snellere reactietijd, het scherpste zicht en optimale stabiliteit. Zonder vervormingen. Wilt u ongelimiteerd zicht ervaren? Kom dan langs!

Deze nieuwe multifocale brillenglazen van Varilux brengen verschillende technologieën samen die ervoor zorgen dat je op ieder moment en onder iedere omstandigheid scherp kunt zien. Zo wordt er gebruik gemaakt van SynchronEyes. Dit is een techniek die rekening houdt met de samenwerking tussen uw ogen. Door SynchronEyes krijgt u een nog breder gezichtsveld.

Ouderdomsverziendheid

Varilux S-series zijn glazen die speciaal zijn ontworpen voor mensen die last krijgen van ouderdomsverziendheid (presbyopie). Ouderdomsverziendheid treedt op wanneer de ooglens minder soepel wordt. Die vermindering van soepelheid van de ooglens begint rond het 40e levensjaar.

Link naar artikel: Varilux S-series, de revolutie in multifocale glazen

Varilux Sport: multifocale brillenglazen afgestemd op sport

Varilux Sport: multifocale brillenglazen afgestemd op sport

Bij sportbeoefening is een hoofdrol weggelegd voor onze ogen: zij verstrekken 80% van de informatie over de snelheid en nauwkeurigheid van bewegingen en verplaatsingen. Essilor lanceerde Varilux® Sport om in te spelen op de specifieke verwachtingen van verziende sportbeoefenaars. Deze multifocale brillenglazen dienen voor alle sporten, zoals mountainbiken, zeilen, skiën… zodat de sporter optimaal kan presteren!

Het multifocale brillenglas Varilux Sport biedt:

• Een vertezicht dat is aangepast aan openluchtactiviteiten, om opdoemende hindernissen duidelijk te onderscheiden, bijvoorbeeld tijdens het mountainbiken.

• Een zicht op tussenafstand om de bewegingen en verplaatsingen beter te combineren en bewegende voorwerpen nauwkeurig te kunnen volgen (tennis- en golfballen)

• Een nabijzicht om nauwkeurig te zien, ongeacht de snelheid en stabiliteit (aflezen van een snelheidsmeter op een fiets, een scorekaart bij golf, een GPS, of een kompas)

Link naar artikel: Varilux Sport: multifocale brillenglazen afgestemd op sport

Varilux Physio 2.0

Varilux Physio 2.0

Al vele jaren richt Essilor een groot gedeelte van zijn onderzoek op de fysiologie van het oog. Zodoende kan Essilor u vandaag de dag nieuwe multifocale brillenglazen aanbieden die rekening houden met de variaties van uw pupil. U kunt dan profiteren van een haarscherp zicht (High Resolution Vision), zelfs bij zwak licht.

De pupil heeft een directe invloed op de kwaliteit van het zicht

Presbyopen ondervinden altijd meer moeilijkheden met zien als het omgevingslicht zwak is. Door de W.A.V.E. 2.0 technologie wordt bij het ontwerpen voor het eerst rekening gehouden met de variaties van de grootte van de pupil. De optische prestaties worden op deze manier geoptimaliseerd, ongeacht de afstand en de mate van licht.

Varilux Physio 2.0 houdt rekening met de variaties van uw pupil

De grootte van uw pupil verandert naarmate het omgevingslicht verandert. Andere factoren spelen hierbij ook een rol, zoals de afstand tot de objecten waarnaar we kijken of onze leeftijd. Deze variaties van de grootte van onze pupil hebben een grote invloed op de kwaliteit van het zicht van brildragers. De variaties zijn om deze reden betrokken bij het ontwerpen van het brillenglas.

Varilux Physio 2.0: een verzameling van technologieën

De unieke prestatie van Varilux Physio 2.0® berust op 2 exclusieve technologieën:

De W.A.V.E. 2.0 technologie is een revolutionaire rekenmethode van oogoptica. Licht bestaat uit een golf die wordt afgebogen als deze door het multifocale brillenglas gaat. Varilux Physio 2.0 integreert de cartografie van de pupil (pupilgedrag) van elke brildrager om vervorming van de lichtbundel uit te sluiten. Deze technologie verschaft u haarscherp zicht (High Resolution Vision).

Het digitale geavanceerde gladslijpen is een uiterst precies (0,1 micron) fabricageproces. Varilux Physio 2.0 is voor welke correctie u ook nodig heeft de meest optimale oplossing.

Link naar artikel: Varilux Physio 2.0

Varilux comfort new edition

Varilux comfort new edition

Varilux Comfort is een lijn van multifocale brillenglazen die bij de introductie hebben geleid tot een nieuwe standaard op de markt. De brillenglazen hebben door hun goede prestaties en gemakkelijke gewenning de optische wereld in vervoering gebracht. Het concept van het multifocale brillenglas Varilux Comfort is het resultaat van optisch onderzoek en het gebruik van, wat als het eerste onderzoek in zijn soort wordt beschouwd, de werking van het visuele systeem.

Door een gemakkelijk gewenningsproces biedt de lijn Varilux Comfort optimaal zicht, van welke afstand dan ook.

De observaties van het kijkgedrag van de dragers liggen aan de ontwikkeling van dit multifocale brillenglas ten grondslag. Deze houdt perfect rekening met de visuele ergonomie, waardoor de natuurlijke houding van de drager wordt behouden en er sprake is van ultiem kijkcomfort! De gewenning aan de brillenglazen wordt hierdoor bespoedigd.

Maar de afgelopen jaren zijn er veel nieuwe gadgets verschenen (mobiele telefoons, mp3-spelers, computers,...) die een aanzienlijke invloed hebben op ons kijkgedrag. Varilux Comfort New Edition is de nieuwste versie van de onvolprezen Varilux Comfort, en werd aangepast aan onze moderne omgeving. Varilux Comfort New Edition biedt de drager een natuurlijk zicht ongeacht de afstand en het werk, met inbegrip van digitale apparaten.

Link naar artikel: Varilux comfort new edition

Sportbril met Varilux Sport multifocale brillenglazen!

Sportbril met Varilux Sport multifocale brillenglazen!

Goede beschermingsbrillen en vrijwel onbreekbare kunststof brillenglazen, die ook op sterkte verkrijgbaar zijn, leveren een belangrijke bijdrage aan een oogblessurevrij sportseizoen. Sportprestaties kunnen lijden onder een beperkt gezichtsvermogen. Met Varilux Sport multifocale brillenglazen, in praktisch onbreekbare kunststof, worden uw ogen beschermd en dragen bij aan uw toppresetatie!

Airwear
Essilor levert brillenglazen die oogletsel als gevolg van sport kunnen voorkomen. Zo adviseert Essilor voor de meeste sporten, en vooral contact- en risicosporten, Airwear brillenglazen. Deze kunststof brillenglazen in polycarbonaat hebben een twaalf maal hogere breukweerstand dan standaard kunststof brillenglazen. In 7% van de perforaties van het oog is een brillenglasscherf de oorzaak. 

De Airwear brillenglazen versplinteren niet, zijn op sterkte verkrijgbaar, zijn superlicht en absorberen bovendien alle schadelijke UV-straling. Bent u erg lichtgevoelig, dan adviseren wij u meekleurende Airwear Transitions glazen. Deze passen zich razendsnel en automatisch aan de lichtomstandigheden aan. 

Outdoor
Voor buitensporten biedt Essilor Airwear brillenglazen in Transitions uitvoering. De praktisch onbreekbare Airwear Transitions brillenglazen kleuren mee naarmate het licht meer of minder intens wordt. Ze veranderen automatisch van vrijwel transparant in een donkerbruine kleur. Niet alleen beschermen deze brillenglazen tegen hinderlijke schittering en UV-straling, maar ze reageren ook op wisselende lichtomstandigheden. Hierdoor helpen de Transitions brillenglazen vermoeide ogen te voorkomen. Dit is erg belangrijk omdat sporters zich door vermoeide ogen minder goed kunnen concentreren. Door vermoeide ogen komt het visuele signaal, mede door de hoge lichaamstemperatuur als gevolg van de inspanning, later aan in de hersenen wat leidt tot een latere spierreactie en eventuele nare gevolgen. 

De Airwear en Airwear Transitions brillenglazen zijn met en zonder sterkte bij de vakopticien verkrijgbaar. De glazen kunnen eenvoudig in diverse beschermbrillen en sportmonturen worden geslepen. Bijkomend zijn ook de Essilor PhysioTints beschikbaar én de Essilor Sport SOL-utions, 6 kleuren speciaal afgestemd op meer dan 30 verschillende sporten. De Essilor zonneglazen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, te weten de Physio Tints, Spiegelglazen en Polarizing zonneglazen. Physio Tints biedt een zuiver contrast, een natuurlijke kleurwaarneming en beschermt de ogen tegen schadelijke UV-straling. De Spiegelglazen Gold Mirror en Silver Mirror houden UV-straling 100% tegen. De spiegelcoating voorkomt overbelichting. Daarnaast is de binnenkant van het glas ontspiegeld wat hinderlijke weerspiegelingen wegneemt. De aangebrachte top-coat maakt het glas vuil-, vet- en waterafstotend. De Spiegelglazen zijn met name bij water- en wintersporters in trek.

Link naar artikel: Sportbril met Varilux Sport multifocale brillenglazen!

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio