Ondernemer van het jaar!

Uiterlijk en uitvoering

Er zijn veel verschillende typen hoortoestellen van verschillende fabrikanten.Ieder type heeft zijn eigen uiterlijke kenmerken , bijvoorbeeld of het hoortoestel achter het oor gedragen wordt of volledig in het oor, welke bedieningsmogelijkheden erop zitten, hoe groot hij is en wat voor kleur hij heeft. Hoortoestellen zijn in te delen in 3 uitvoeringsvormen, welke wij hieronder nader toelichten. Niet ieder type is voor iedereen geschikt. Dit is onder andere afhankelijk van het gehoorverlies en de gehoorgang.

Achter-het-oor hoortoestel (AHO)

Deze hoortoestellen worden achter het oor gedragen, waarbij een geluidsslangetje het toestel verbindt met een oorstukje. Er zijn hoortoestellen welke volledig automatische werken (geen bediening mogelijk) of welke flexibel zijn (bedieningsmogelijkheden). De flexibele hoortoestellen hebben een volumeregelaar en/of een programmaschakelaar. Hiermee kiest u een specifiek programma, afhankelijk van de luisteromgeving waarin u zich bevindt.

Achter-het- oor hoortoestel met externe receiver (CRT)

Deze hoortoestellen worden evenals hierboven achter het oor gedragen. Echter de receiver, ofwel de luidspreker, bevindt zich niet in het hoortoestel maar in de gehoorgang. Hierdoor hoeft het geluid niet door een slangetje heen en breng je het geluid zo direct mogelijk naar het trommelvlies.

In-het-oor hoortoestel (IHO)

In het oor gedragen hoortoestellen zijn op maat gemaakt. Ze passen precies in de contouren van uw oorkanaal. De hoortoestellen zijn makkelijk te plaatsen en raken niet in conflict met een bril of een hoed.

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio