Ondernemer van het jaar!

Tips om vertrouwd te raken met uw hoortoestel

Uw eerste ervaringen zijn cruciaal voor de succesvolle aanpassing van uw hoortoestel. We hebben een aantal tips samengesteld voor u, zodat u ten volle kunt genieten van uw hoortoestel. Maak optimaal gebruik van alle mogelijkheden die uw moderne hooroplossing te bieden heeft! Volg daarnaast ook de instructies die u ontvangen heeft met uw hoortoestel. Indien u vragen of problemen hebt, neem dan contact op met uw hoorspecialist.

Het volume aanpassen aan de situatie
Moderne hoortoestellen selecteren automatisch het geschikte volume wanneer ze ingeschakeld worden. Er zijn geen andere aanpassingen nodig. Indien u het volume handmatig aanpast, helpt het luider maken van geluid vaak niet bij het verbeteren van het verstaan. Probeer niet iemand te verstaan die op grote afstand zachtjes spreekt. Zelfs een gezond oor slaagt daar niet in.

Het hoortoestel – een deel van uw leven
Net zoals een bril of contactlenzen, kan een hoortoestel in het begin een beetje vreemd aanvoelen. Na een korte gewenningsperiode zal dit veranderen. Gun uzelf de tijd om vertrouwd te raken met het toestel. Indien u echter problemen of pijn ondervindt, dient u contact op te nemen met uw hoorspecialist.

Een actieve deelnemer worden in gesprekken
Zelfs mensen zonder gehoorverlies ondervinden soms moeite om discussies te volgen, vooral wanneer verschillende personen tegelijk praten. Ga dichter naar de persoon toe die u wenst te horen, en concentreer u op hem of haar. Naarmate u meer ervaring opdoet met het gebruik van het hoortoestel, zult u deze situaties eenvoudiger en met meer zelfvertrouwen aan kunnen. Bijkomende luisterapparatuur kan in deze omstandigheden eveneens van pas komen. U kunt deze mogelijkheden leren kennen en bespreken met uw hoorspecialist. Hij of zij zal u informeren over welke bijkomende apparatuur het best past bij uw behoeftes.

Bezoeken aan openbare ruimten
Theaters, kerken, congreszalen en dergelijke plaatsen kunnen het hoorvermogen van gebruikers van hoortoestellen behoorlijk op de proef stellen. U zou een plekje moeten vinden in het gedeelte met de beste akoestiek. Dit is meestal aan de voorzijde en in het midden van de ruimte. Zit niet te dicht bij de spreker, maar dicht genoeg om zijn of haar gezicht te zien. Sommige openbare ruimten zijn uitgerust met speciale technische apparatuur om het luisteren en verstaan eenvoudiger te maken. Vraag meer informatie op voorhand of ter plaatse.

Televisie- en radioprogramma's volgen
Soms is het niet mogelijk om elk woord te verstaan. Probeer u in zulke gevallen te concentreren op de hoofdlijn. Een technisch hulpmiddel kan in deze omstandigheden eveneens van pas komen.

Uw hoortoestel gebruiken met de telefoon
Als gebruiker van een hoortoestel beschikt u over verschillende opties om telefoongesprekken beter te verstaan. Uw audicien kan u adviseren over de beste oplossing voor u.

Twee oren horen beter dan één
In geval van gehoorverlies aan weerszijden, worden beide oren voorzien van een hoortoestel. Voor de gebruiker van een hoortoestel gaat hiermee een volledig nieuwe luisterdimensie open. Mensen hebben niet zomaar twee oren, en dus is het niet meer dan logisch dat een persoon twee hoortoestellen draagt indien hij lijdt aan gehoorverlies aan beide oren. 

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio