Ondernemer van het jaar!

Wat zegt u? Over slechthorendheid

Goed horen garandeert kwaliteit van leven. Kunnen verstaan en verstaan worden. De dialoog tussen mensen en het duidelijk maken wat men precies bedoelt hangt niet alleen van woorden af maar ook van bijvoorbeeld nuances in toon. Voor iemand die goed hoort is dit allemaal heel natuurlijk en gewoon. Het belang van goed horen kan daarom alleen goed worden begrepen wanneer we ons voorstellen hoe het zou zijn met een slecht gehoor.

Hoe herken je slechthorendheid?
Slechthorendheid is in het begin zeer moeilijk vast te stellen. In de meeste situaties is het slechter wordende gehoor een langzaam proces. De omgeving past zich aan en spreekt in een conversatie bijvoorbeeld wat harder. In het begin worden vaak vooral de hoge tonen niet meer gehoord. Woorden zijn dan meestal nog wel redelijk verstaanbaar, maar de nuances in tonen, het "gevoel" verdwijnt. Zelfs wanneer u het niet meteen herkent: in deze fase is "begrijpen" al gelimiteerd en kan dit vervelende misverstanden veroorzaken die diep in het gedrag van mensen kunnen ingrijpen.

Slecht horen en slecht zien?
Slechthorendheid is eigenlijk net zo "normaal" als slecht zien. Meestal betreft het een volmaakt gezond oor dat, net als een gezond maar technisch niet perfect oog, gemakkelijk corrigeerbaar is. Vergelijk het hoortoestel dus met de alom geaccepteerde (lees)bril. Ongeveer 10% van de bevolking heeft in meer om mindere mate last van slechthorendheid. Optiek van Veen is leverancier van innovatieve en krachtige digitale hoorconcepten met een cosmetisch fraaie en zeer effectieve oplossing. Wij leveren een range van cosmetisch attractieve hoortoestellen met een gegarandeerde klanttevredenheid.

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio