Ondernemer van het jaar!

Tinnitus

Tinnitus (van het Latijnse werkwoord 'rinkelen') is een onvrijwillige waarneming van geluid in het hoofd. In ongeveer 80-85% van de gevallen gaat tinnitus gepaard met gehoorverlies, maar het kan ook worden veroorzaakt door blootstelling aan harde geluiden, ongevallen, oorontsteking, veroudering of stress.

Tinnitus is net zo individueel als u bent

Tinnitus kan in verschillende soorten geluiden tot uiting komen: 

  • Een zoemend geluid of een piep in de oren
  • Een sissend of brullende geluid
  • Hoge, lage-, één- of meerdere geluiden afgezwakt
  • Af en toe of constant

Oplossingen tinnitus

Met behulp van een tinnitusmaskeerder kunt u een aanzienlijke verlichting ervaren. Een tinnitusmaskeerder is een soort hoortoestel welke een ruisgeluid aanbiedt. Hierdoor wordt u afgeleid van uw eigen ruis. Hierdoor wordt de tinnitus vaak als minder heftig ervaren of in enkele gevallen kan het helemaal naar de achtergrond gaan. Soms geeft alleen de versterking van het hoortoestel al een verlichting van de tinnitus. Ook zijn er therapieën welke de tinnitus kunnen verbeteren.

Last van tinnitus?

Heeft u last van tinnitus dan kunt u het beste een afspraak bij ons maken. Wij kunnen met u bespreken wat een goede oplossing voor u kan zijn. In sommige gevallen zullen wij u doorverwijzen naar het audiologisch centrum voor verdere diagnostiek en behandeling. In andere gevallen kunnen wij u zelf oplossingen aanbieden.

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio