Ondernemer van het jaar!

Gevolgen van gehoorverlies

Heel wat facetten van het dagelijkse leven worden met gehoorverlies steeds lastiger. Gesprekken met vrienden en familie, vergaderingen, televisie kijken en telefoongesprekken vergen een bijzondere inspanning. Niet zelden onttrekken personen met gehoorverlies zich aan dergelijke activiteiten en raken ze sociaal geïsoleerd. Hun levenskwaliteit vermindert aanzienlijk.

Sociale gevolgen
Studies hebben aangetoond, dat personen met gehoorverlies die geen hoortoestellen gebruiken meer verdriet, angst en zorgen ervaren dan gebruikers van hoorsystemen. Zij verminderen hun sociale activiteiten, worden emotioneel instabiel en ondervinden moeilijkheden om zich te concentreren. Aan de andere kant blijkt uit studies ook, dat de levenskwaliteit van gebruikers van hoortoestellen drastisch toeneemt zodra zij het toestel beginnen te gebruiken. Hun familiale banden zijn hechter, ze hebben meer zelfvertrouwen en voelen zich onafhankelijker en zelfverzekerder.

Fysieke gevolgen
Indien gehoorverlies niet verholpen wordt, kan het fysieke gevolgen meebrengen zoals vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid en stress.De hierboven beschreven symptomen worden niet noodzakelijk veroorzaakt door onbehandeld gehoorverlies, maar worden waargenomen in vele gevallen.

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio