Ondernemer van het jaar!

Zuinig op uw oren

Gaat u binnenkort naar een festival, gaat u op reis of snurkt uw partner misschien? Pakt u graag de motor of heeft u een klusdag? De meeste mensen weten niet hoe schadelijk harde geluiden voor het gehoor kunnen zijn. Kijk eens om u heen en u ziet hoeveel mensen van hun gehoor houden: zij maken gebruik van gehoorbescherming. Wij zien er het nut van in en we adviseren u ook: wees zuinig op uw gehoor en gun u zelf ook op maat gemaakte gehoorbescherming.

Voor meer informatie over gehoorbescherming en ooronderzoek, klik op de button.

logo oog en oorzorg 300

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken om uw oren uitgebreid te laten onderzoeken via tel. 0341-252664, of via onze online agenda of stuur een e-mail naar info@optiekvanveen.nl.

Het ontstaan van gehoorschade

Geluidsniveaus hoger dan 80 dB geven al kans op gehoorbeschadiging. Als je bedenkt dat een concert een gemiddeld geluidsniveau heeft van 90 dB tot 130 dB, snap je dat je eigenlijk niet zonder kunt! Geluid gaat via de oorschelp naar het slakkenhuis. Daar zetten trilhaartjes het geluid om in elektrische impulsen naar de hersenen. Hard geluid beschadigt deze trilhaartjes. Daar komt bijvoorbeeld de piep of suizen in je oren vandaan. Hoewel gehoorbeschadiging en gehoorverlies vaak geleidelijk ontstaan, zijn ze onomkeerbaar. Goede bescherming is dus essentieel.

Link naar artikel: Het ontstaan van gehoorschade

Typen gehoorbeschermers: universeel of op maat

Op maat gemaakte gehoorbeschermers bieden u de beste bescherming. Deze worden in een laboratorium speciaal voor u gemaakt. Hierdoor weet u zeker dat de afdichting optimaal is en dat het draagcomfort prettig is. Er zijn meerder filteruitvoeringen en materialen mogelijk. De keuze is afhankelijk waar u de gehoorbeschermer voor gaat gebruiken.

Link naar artikel: Typen gehoorbeschermers: universeel of op maat

Universele gehoorbeschermers van Noizezz

Universele gehoorbeschermers van Noizezz

Het NOIZEZZ laboratorium voor oorstukjes bestaat al sinds 1976. Sinds 2009 richt het lab zich vanuit deze expertise op gehoorbescherming. Omdat de vraag naar verschillende toepassingen blijft groeien, breidt het assortiment zich steeds verder uit. NOIZEZZ ontwikkelde vier typen filters die speciaal zijn afgestemd op verschillende geluidssituaties en dempingsnoodzaak. Iedere filter heeft een herkenbare kleur. Het unieke aan de filters is dat de spraakverstaanbaarheid zeer goed blijft. Communiceren met je omgeving blijft dus mogelijk. Deze gehoorbeschermers worden in 4 maten per verpakking geleverd. U kunt dan zelf de voor u best passende uitzoeken en hierin de filter plaatsen. De gehoorbeschermers hebben een iets krommende pasvorm om zo de vorm van de gehoorgang zoveel mogelijk te volgen.

Link naar artikel: Universele gehoorbeschermers van Noizezz

Custom-fit gehoorbeschermers van Pluggerz

Custom-fit gehoorbeschermers van Pluggerz

Pluggerz Custom-Fit gehoorbeschermers combineren het hoogste comfort met de beste bescherming. Ze worden dan ook altijd door een audicien aangemeten. Een te hoog geluidsvolume kan tot onherstelbare schade leiden. Pluggerz Custom-Fit gehoorbeschermers zijn voorzien van een uniek geluidsfilter voor elke situatie, waarmee schadelijk geluid tot een veilig niveau wordt gedempt.

De voordelen van Pluggerz Custom-Fit

• Optimaal draagcomfort en pasvorm door digitale productie
• Geschikt voor langdurig dagelijks gebruik
• Keuze uit maar liefst 12 unieke filters voor elke situatie
• Leverbaar in acrylaat met nanolak (hard) of siliconen materiaal (zacht)
• Verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren inclusief transparant
• Pluggerz Custom-Fit Music 2-in-1 koppelbaar aan in-ear-speakers
• Leverbaar met of zonder handgreep
• Leverbaar met koord met clip
• Inclusief handig opbergetui
• CE gecertificeerd en getest volgens EN 352-2
• Klimaatneutraal product

Link naar artikel: Custom-fit gehoorbeschermers van Pluggerz

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio