Ondernemer van het jaar!

Tv- en radio hulpmiddelen

Wanneer het gehoor achteruitgaat is ook de tv en radio minder makkelijk te verstaan. Langzaam maar zeker wordt deze steeds een beetje harder gezet. Een draadloze hoofdtelefoon voor slechthorenden kan dan uitkomst bieden. Hiermee kan individueel het gewenste volume ingesteld worden.

Een goede overdracht tussen zender en ontvanger is belangrijk en ook draagcomfort speelt veeal een grote rol. Er zijn verschillende draadloze systemen te onderscheiden: hoofdtelefoons die het signaal via infrarood overdragen, hoofdtelefoons met digitale transmissie (2.4 GHz), hoofdtelefoons met radiotransmissie (FM),of hoofdtelefoons voor hoortoesteldragers die via inductie via de T-stand direct op hun hoortoestel ontvangen.

Bij infraroodsystemen moet de infrarood zender de ontvanger, die zich in de hoofdtelefoon zit, kunnen ‘zien’. Dat betekent dat wanneer de kamer verlaten wordt het signaal wegvalt, Hoofdtelefoons met radiotransmissie (FM) hebben een groter bereik en veelal kan door een groot deel van het huis gelopen worden terwijl de verbinding behouden blijft. Wanneer het signaal via een radiosignaal wordt overgestuurd kan er echter wel storing optreden door andere signalen of apparatuur in huis. Het is mogelijk meerdere zenders te gebruiken bijvoorbeeld voor de tweede tv of een muziekinstallatie. Deze kunnen dan op een eigen zendkanaal krijgen dat door dezelfde hoofdtelefoon kan worden opgevangen.

Bij inductieve systemen wordt het signaal via infrarood of radiosignaal overgestuurd naar de ontvanger. De ontvanger zet het signaal om in een magnetisch veld dat door de hoortoestellen met T-stand kan worden opgevangen.

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio