Ondernemer van het jaar!

Audio-ondersteuning voor slechthorenden

Naast hoortoestellen kunnen we nog veel meer bieden aan mensen met gehoorproblemen. Wist u bijvoorbeeld dat er verschillende vormen van audio-ondersteuning mogelijk zijn? Zo kan het geluid van uw televisie of mobiele telefoon draadloos naar uw hoortoestel worden gezonden. Daarnaast kunnen we u speciale telefoons leveren, zowel draadloos voor in huis als mobiel. Deze telefoons geven het geluid versterkt of via de ringleiding weer. Bij zwaardere gehoorverliezen zijn er ook wek- en waarschuwingssystemen mogelijk, zoals een flitslamp voor de deurbel en telefoon. Er zijn heel veel opties en wij geven u graag advies!

Voor meer informatie over audio-ondersteuning en ooronderzoek, klik op de button.

logo oog en oorzorg 300

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken om uw oren uitgebreid te laten onderzoeken via tel. 0341-252664, of via onze online agenda of stuur een e-mail naar info@optiekvanveen.nl.

Soloapparatuur

Soloapparatuur wordt gebruikt om de afstand van de spreker tot de luisteraar te verkleinen en zo het verstaan te verbeteren.Geschikt voor bijeenkomsten op het werk, voor het volgen van college of bij lessen op school.

Bij het gebruik van soloapparatuur is de akoestiek van een ruimte niet meer van doorslaggevende betekenis. De spraak komt op de voorgrond en storende achtergrondgeluiden zijn veel minder hoorbaar.

Er wordt gebruik gemaakt van zenders en ontvangers op basis van radiotechniek (FM) Hierdoor kan er in grotere ruimten en/of gezelschappen veel beter worden verstaan dan met hoortoestellen. Het verstaan in rumoer wordt eenvoudiger gemaakt.

Link naar artikel: Soloapparatuur

Tv- en radio hulpmiddelen

Wanneer het gehoor achteruitgaat is ook de tv en radio minder makkelijk te verstaan. Langzaam maar zeker wordt deze steeds een beetje harder gezet. Een draadloze hoofdtelefoon voor slechthorenden kan dan uitkomst bieden. Hiermee kan individueel het gewenste volume ingesteld worden.

Een goede overdracht tussen zender en ontvanger is belangrijk en ook draagcomfort speelt veeal een grote rol. Er zijn verschillende draadloze systemen te onderscheiden: hoofdtelefoons die het signaal via infrarood overdragen, hoofdtelefoons met digitale transmissie (2.4 GHz), hoofdtelefoons met radiotransmissie (FM),of hoofdtelefoons voor hoortoesteldragers die via inductie via de T-stand direct op hun hoortoestel ontvangen.

Bij infraroodsystemen moet de infrarood zender de ontvanger, die zich in de hoofdtelefoon zit, kunnen ‘zien’. Dat betekent dat wanneer de kamer verlaten wordt het signaal wegvalt, Hoofdtelefoons met radiotransmissie (FM) hebben een groter bereik en veelal kan door een groot deel van het huis gelopen worden terwijl de verbinding behouden blijft. Wanneer het signaal via een radiosignaal wordt overgestuurd kan er echter wel storing optreden door andere signalen of apparatuur in huis. Het is mogelijk meerdere zenders te gebruiken bijvoorbeeld voor de tweede tv of een muziekinstallatie. Deze kunnen dan op een eigen zendkanaal krijgen dat door dezelfde hoofdtelefoon kan worden opgevangen.

Bij inductieve systemen wordt het signaal via infrarood of radiosignaal overgestuurd naar de ontvanger. De ontvanger zet het signaal om in een magnetisch veld dat door de hoortoestellen met T-stand kan worden opgevangen.

Link naar artikel: Tv- en radio hulpmiddelen

Telefonie

Er zijn veel mogelijkheden om ook als slechthorenden goed te kunnen telefoneren. Naast de mogelijkheden welke het hoortoestel biedt voor telefoneren zijn er ook speciale slechthorenden telefoons. Dit kan in verschillende uitvoeringen. Zo hebben we vaste telefoons, DECT telefoons en mobiele telefoons.

Inductie

Bij al deze typen is een ingebouwde ringlng mogelijk. Dit wil zeggen dat u telefoneert op de ringleidingstand van het hoortoestel. Het signaal van de telefoon wordt direct draadloos naar uw hoortoestel(len) gezonden.

Extra versterking

Daarnaast hebben deze slechthorenden telefoons extra versterking. Hierbij kan het signaal een stuk harder gemaakt worden. Voor mensen zonder ringleiding in het hoortoestel of zonder hoortoestellen is dit een goede oplossing.

Bluetooth koppeling van uw eigen mobiel naar hoortoestellen

Het signaal van mobiele telefoons kunnen bij sommige hoortoestellen direct via bluetooth naar de hoortoestellen gezonden worden. Bij andere hoortoestellen is er een extra accessoire nodig welke via bluetooth met uw mobiele telefoon gekopppeld wordt, de zogenaamde streamer. Deze streamer zendt het signaal vervolgens naar uw hoortoestellen.U kunt het gesprek in twee oren ontvangen.

Link naar artikel: Telefonie

Wek- en waarschuwsystemen

Wek- en waarschuwsystemen

Gewekt worden zoals u het wilt, met lichtsignalen, trilimpulsen of een luide wektoon. Het is allemaal mogelijk met onze wek- en waarschuwsystemen. Met flits- en trilwekkers kunt u zelf kiezen hoe u de dag wilt beginnen –met een wektoon, een lichtflits, trillingen of een elektrisch toestel dat u aansluit op uw wekker, bijvoorbeeld een kleine ventilator. Zelfs het bellen aan de huisdeur, het rinkelen van de telefoon, personenoproepen, babyoproepen of alarmmeldingen kunnen worden gesignaleerd door deze systemen. Wij hebben deze wek- en waarschuwsystemen in alle soorten en maten. Vraag naar de mogelijkheden!

Link naar artikel: Wek- en waarschuwsystemen

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio