Ondernemer van het jaar!

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden door de meeste gebruikers ervaren als zeer comfortabel. U voelt de lenzen niet in uw oog zitten en het onderhoud is relatief eenvoudig. Optiek Van Veen biedt allerlei soorten zachte contactlenzen in verschillende materialen. Het ene materiaal is meer zuurstofdoorlatend dan het andere en het verschilt per persoon welk materiaal het meest geschikt is. De materiaalkeuze is onder andere afhankelijk van de soort afwijking die er is, of u last van hooikoorts hebt, of u wilt sporten met de lenzen, de soorten ruimtes waar u veel in verblijft… Onze contactlensspecialist zal u na een uitgebreid onderzoek van een persoonlijk advies voorzien. Zachte contactlenzen zijn enkelvoudig, cilindrisch en multifocaal verkrijgbaar. Bovendien is er ook nog verschil in de draagtijd van de lenzen: daglenzen worden maximaal een dag gedragen en daarna weggegooid. U pakt elke dag - heel hygiënisch - nieuwe lenzen. Maar misschien vindt u het prettiger om wekelijks, maandelijks of halfjaarlijks nieuwe lenzen te gaan gebruiken: het is allemaal mogelijk. Voor een uitgebreid onderzoek en het aanmeten van de juiste contactlenzen bent u van harte welkom in onze winkel!

Zachte lens; de comfortabele oplossing

Zachte lens; de comfortabele oplossing

De zachte lens is al tijden de meest populaire contactlenssoort. Niet zo gek, want zachte lenzen zijn bijzonder comfortabel en verkrijgbaar in vele varianten. Ze zijn gemaakt van zuurstofdoorlatend materiaal dat flexibeler wordt wanneer het water, dus ook traanvocht, opneemt. Zachte lenzen passen zich op een natuurlijke manier aan de vorm van je ogen aan. En omdat ze minder bewegen op je oog dan vormvaste lenzen, voel je ze vrijwel niet zitten. Dat geeft vrijheid!

Zachte lenzen zijn er in verschillende typen en uitvoeringen. Afhankelijk van je sterkte en persoonlijke voorkeur kun je kiezen voor wegwerplenzen (ook wel disposables genoemd) of maatwerklenzen, die een langere levensduur hebben. Je contactlensspecialist helpt je graag de beste keuze te maken.

Link naar artikel: Zachte lens; de comfortabele oplossing

Contactlensvloeistoffen: altijd een frisse blik

Contactlensvloeistoffen: altijd een frisse blik

Zachte lenzen zijn gevoeliger voor aanslag door stof, vuil en eiwitten op de langere termijn dan vormvaste lenzen. Dat vraagt om goede zorg. Met de juiste lenzenvloeistof kun je de hele dag comfortabel en veilig lenzen dragen. Een goede contactlensvloeistof voorkomt irritatie aan de ogen, zorgt ervoor dat ongewenste deeltjes zich minder goed hechten aan het lensoppervlak en houdt de vochtbalans van je ogen optimaal. Hoe hoger de kwaliteit van de vloeistof, hoe meer plezier je aan je lenzen beleeft. SoloCare Aqua is een goed voorbeeld van een veilige en effectieve alles-in-één vloeistof die je gebruikt voor zowel het reinigen, afspoelen, bewaren en inzetten van je zachte lenzen. Een tip: door je lenzen dagelijks in de palm van je hand zachtjes schoon te wrijven, voorkom je problemen door ongewenste aanslag.

Link naar artikel: Contactlensvloeistoffen: altijd een frisse blik

Wegwerplens; aangenaam, praktisch en veilig

Wegwerplens; aangenaam, praktisch en veilig

De wegwerplens of disposable lens is de meest voorkomende contactlens in Nederland. Begrijpelijk, want deze is voor vrijwel iedereen met een standaardafwijking geschikt. Bovendien zijn disposable lenzen comfortabel en veilig in het gebruik. Het gebruikte materiaal van zachte lenzen is weliswaar gevoeliger voor aanslag door vuiltjes en eiwitten op de langere termijn, maar door ze regelmatig te vervangen, minimaliseer je direct eventuele problemen door vervuiling. De disposable lens biedt ook andere praktische voordelen: je hebt altijd reservelenzen in huis en de sterkte van je lenzen kan bij de halfjaarlijkse controle worden bijgesteld. 

Disposable lenzen zijn er, afhankelijk van de benodigde correctie en gewenste draagduur, in uiteenlopende variëteiten. Zo heb je de keuze uit lenzen die één dag (bv. de Miru 1day, in hippe en praktische designverpakking), twee weken (zoals de PremiO, de nieuwste generatie lenzen die zes keer meer zuurstof doorlaten, ook torisch) of een maand (de Miru 1month, siliconen hydrogel lenzen voor optimaal kijkcomfort) meegaan. 

Link naar artikel: Wegwerplens; aangenaam, praktisch en veilig

Zachte lenzen op maat

Zachte lenzen op maat

Ook bij zachte lenzen is maatwerk mogelijk, bijvoorbeeld wanneer je zowel een torische als multifocale correctie nodig hebt, of wanneer jouw sterkte of pasvorm niet verkrijgbaar is als disposable variant. De meeste maatwerklenzen gaan drie of zes maanden mee. Op maat gemaakte zachte lenzen bieden dankzij hun materiaal en ultieme pasvorm optimaal comfort. Indivisual lenzen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in alle mogelijke sterktes, met of zonder leesgedeelte en/of cilinder. Een goede maatwerklens biedt in de multifocale variant bovendien een naadloze overgang van dichtbij naar veraf, zonder enige extra inspanning van de ogen. Dat kijkt wel zo prettig.
Moeiteloos en comfortabel scherp zien, ongeacht je sterkte!

Link naar artikel: Zachte lenzen op maat

Contactlens Totaal Plan

Contactlens Totaal Plan

Naast de aanschaf van contactlenzen in verschillende systemen en losse aankopen, kent  Optiek van Veen ook het Contactlenzen Totaal Plan. Dit plan kent een vast maandbedrag waar alles in zit verwerkt contactlenzen / vloeistoffen / oogzorg / contactlens controles / voor harde contactlenzen het Lens Service Certificaat. Een plan wat u een duidelijk overzicht geeft van wat u per maand betaald aan uw contactlenzen.

Ook hier geld door de vele verschillende soorten contactlenzen hebben we verschillende maandbedragen Het contactlenzen totaal plan is voor de duur van een half jaar en wordt daarna automatisch verlengd.

Zachte contactlenzen € 16,50 t/m € 27,50 per maand per paar
Zachte lenzen torisch € 28,50 t/m € 33,00 per maand per paar
Zachte lenzen multifocaal € 36,50 t/m € 39,50 per maand per paar

Voor vormstabiele contactlenzen / harde contactlenzen geldt het Contactlenzen Totaal Plan

Voor de duur van twee jaar en wordt daarna automatisch verlengd

Laag zuurstofdoorlaatbaar € 11,50 per lens per maand per paar
Zuurstofdoorlaatbaar € 12,50 per lens per maand per paar
Hoog zuurstofdoorlaatbaar € 13,50 per lens per maand per paar

Voor de torische variant geld een toeslag van € 5,00 per maand per paar. Voor een multifocale geldt een toeslag van € 10,00 per maand per paar.

Link naar artikel: Contactlens Totaal Plan

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio