Ondernemer van het jaar!

Waar dient lenzenvloeistof voor?

Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistoffen. Deze vloeistof gebruik je om je contactlenzen in te bewaren. Erg belangrijk aan lenzenvloeistof is dat er bacteriedodende stoffen in zitten, zo voorkom je ooginfecties. Je opticien kan je vertellen welke lenzenvloeistof je nodig hebt bij jouw lenzen. Vaak is het zo dat je twee soorten nodig hebt, een bewaarvloeistof en een reinigingsvloeistof. Er zijn ook nog reinigingsvloeistoffen die de lenzen extra reinigen.

Contactlensvloeistoffen voor nachtlenzen

Ook Nachtlenzen moeten steeds goed gereinigd worden voor het beste resultaat: door je lenzen goed te verzorgen, gaan ze langer mee en kun je op een comfortabele manier scherp blijven zien. Een goede vloeistof voorkomt irritatie aan de ogen en zorgt voor een optimale bevochtiging van je ogen. 

Voor Nachtlenzen maak je gewoon gebruik van een alles-in-één vloeistof voor vormvaste lenzen, zoals Menicare Plus. Je gebruikt deze vloeistof voor het dagelijks reinigen, afspoelen, bewaren en inzetten van de lenzen. Daarnaast kun je je Nachtlenzen het beste tweewekelijks of maandelijks intensief schoonmaken met een reinigingsvloeistof als Progent. Hiermee worden snel en effectief alle hardnekkige vuildeeltjes van het lensoppervlak verwijderd.

Link naar artikel: Contactlensvloeistoffen voor nachtlenzen

Contactlensvloeistoffen voor zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gevoeliger voor aanslag door stof, vuil en eiwitten op de langere termijn dan vormvaste lenzen. Dat vraagt om goede zorg. Met de juiste lenzenvloeistof kun je de hele dag comfortabel en veilig lenzen dragen. Een goede contactlensvloeistof voorkomt irritatie aan de ogen, zorgt ervoor dat ongewenste deeltjes zich minder goed hechten aan het lensoppervlak en houdt de vochtbalans van je ogen optimaal. Hoe hoger de kwaliteit van de vloeistof, hoe meer plezier je aan je lenzen beleeft. SoloCare Aqua is een goed voorbeeld van een veilige en effectieve alles-in-één vloeistof die je gebruikt voor zowel het reinigen, afspoelen, bewaren en inzetten van je zachte lenzen. Een tip: door je lenzen dagelijks in de palm van je hand zachtjes schoon te wrijven, voorkom je problemen door ongewenste aanslag.

Link naar artikel: Contactlensvloeistoffen voor zachte lenzen

Contactlensvloeistoffen voor vormvaste lenzen

Vormvaste lenzen hebben de langste levensduur van alle lenstypen. Door dagelijks je lenzen goed te reinigen, gaan je lenzen nog langer mee en kun je op een comfortabele manier scherp blijven zien. Een goede vloeistof voorkomt irritatie aan de ogen en zorgt voor optimale bevochtiging van je ogen. Wie geen rompslomp wil, kan tegenwoordig veilig en effectief gebruik maken van een alles-in-één vloeistof (bv. Menicare Plus) voor het reinigen, afspoelen, bewaren en inzetten van de lenzen. Omdat je voor alle handelingen maar één product nodig hebt, gaat alles een stuk eenvoudiger en veel sneller dan vroeger.

Daarnaast kun je het beste maandelijks (bij droge ogen of snel vervuilde lenzen zelfs iedere twee weken) een intensieve reinigingsvloeistof als Progent gebruiken. Hiermee worden snel en effectief alle hardnekkige vuildeeltjes van het lensoppervlak verwijderd. Een handig alternatief voor extra reiniging is een reinigingsvloeistof in sprayvorm. Spray & Clean, bijvoorbeeld, is veilig voor alle typen vormvaste lenzen en voorkomt hardnekkige aanslag. Je lenzen voelen daardoor met één druk op de knop minder gauw droog aan. Spray & Clean is dankzij de bacteriewerende spraymond ook nog eens vrij van conserveringsmiddelen.

Link naar artikel: Contactlensvloeistoffen voor vormvaste lenzen

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio