Ondernemer van het jaar!

Nachtlenzen?

De nachtlens is een van de innovaties op contactlensgebied. Dit type lens draagt u alleen ’s nachts, terwijl u slaapt. U heeft overdag geen last meer van droge ogen door de contactlenzen en ziet tot wel twee dagen lang scherp zonder bril of lenzen. Nachtlenzen veranderen namelijk via de traanfilm de vorm van uw hoornvlies en verscherpen zodoende het zicht. Nachtlenzen zouden een optie voor u kunnen zijn als u bijziend bent en een sterkte tot -4 hebt, met een maximale cilinderafwijking van -1. Vraag ernaar bij een van onze medewerkers.

Contactlens Totaal Plan

Contactlens Totaal Plan

Naast de aanschaf van contactlenzen in verschillende systemen en losse aankopen, kent  Optiek van Veen ook het Contactlenzen Totaal Plan. Dit plan kent een vast maandbedrag waar alles in zit verwerkt contactlenzen / vloeistoffen / oogzorg / contactlens controles / voor harde contactlenzen het Lens Service Certificaat. Een plan wat u een duidelijk overzicht geeft van wat u per maand betaald aan uw contactlenzen.

Ook hier geld door de vele verschillende soorten contactlenzen hebben we verschillende maandbedragen Het contactlenzen totaal plan is voor de duur van een half jaar en wordt daarna automatisch verlengd 

Zachte contactlenzen € 16,50 t/m € 27,50 per maand per paar
Zachte lenzen torisch € 28,50 t/m € 33,00 per maand per paar
Zachte lenzen multifocaal € 36,50 t/m € 39,50 per maand per paar

Voor vormstabiele contactlenzen / harde contactlenzen geldt het Contactlenzen Totaal Plan

Voor de duur van twee jaar en wordt daarna automatisch verlengd

Laag zuurstofdoorlaatbaar € 11,50 per lens per maand per paar
Zuurstofdoorlaatbaar € 12,50 per lens per maand per paar
Hoog zuurstofdoorlaatbaar € 13,50 per lens per maand per paar

Voor de torische variant geld een toeslag van € 5,00 per maand per paar. Voor een multifocale geldt een toeslag van € 10,00 per maand per paar.

Link naar artikel: Contactlens Totaal Plan

Je nachtlenzen schoon in een handomdraai!

Je nachtlenzen schoon in een handomdraai!

Ook Nachtlenzen moeten steeds goed gereinigd worden voor het beste resultaat: door je lenzen goed te verzorgen, gaan ze langer mee en kun je op een comfortabele manier scherp blijven zien. Een goede vloeistof voorkomt irritatie aan de ogen en zorgt voor een optimale bevochtiging van je ogen. 

Voor Nachtlenzen maak je gewoon gebruik van een alles-in-één vloeistof voor vormvaste lenzen, zoals Menicare Plus. Je gebruikt deze vloeistof voor het dagelijks reinigen, afspoelen, bewaren en inzetten van de lenzen. Daarnaast kun je je Nachtlenzen het beste tweewekelijks of maandelijks intensief schoonmaken met een reinigingsvloeistof als Progent. Hiermee worden snel en effectief alle hardnekkige vuildeeltjes van het lensoppervlak verwijderd.

Link naar artikel: Je nachtlenzen schoon in een handomdraai!

Het uithalen van uw nachtlenzen

Het uithalen van uw nachtlenzen

Het uithalen van nachtlenzen is een eenvoudige handeling, mits u op de hoogte bent van de juiste methode. Wij zetten de vier stappen voor u op een rij zodat het niet mis kan gaan.
 1. Als u ’s ochtends wakker wordt, druppel dan eerst enkele kunsttranen in beide ogen.
 2. Wacht vervolgens vijf tot vijftien minuten voordat u de lenzen uithaalt. Voordat u ze uithaalt, moet u er zeker van zijn dat ze bewegen.
 3. Buig uw hoofd voorover, plaats het zuigertje op de lens en haal de lens van het oog of plaats uw rechtervinger in uw rechterooghoek en sper uw oog wijd open.Trek voorzichtig uw ooghoek iets naar buiten en knipper: de lens valt vanzelf uit uw oog, houd daarom ook uw andere hand onder uw oog zodat u de lens opvangt.
 4. Herhaal deze procedure voor het andere oog.
Link naar artikel: Het uithalen van uw nachtlenzen

Het inzetten van uw nachtlenzen

Het inzetten van uw nachtlenzen

Neem als u voor de eerste keer nachtlenzen inzet, rustig de tijd. Aangezien nachtlenzen een speciale binnenvorm hebben, is het belangrijk om bij het inzetten voldoende inzetvloeistof te gebruiken. De lenzen voelen dan direct prettiger aan. 

 1. Was altijd eerst grondig uw handen met een milde zeep, spoel ze af en droog ze af met een pluisvrije handdoek voordat u uw lenzen aanraakt.
 2. Leg de lens met de bolle kant op de top van uw rechterwijsvinger (indien u linkshandig bent; op de top van uw linker wijsvinger).
 3. Doe een druppeltje inzetvloeistof op de binnenkant van de lens.
 4. Trek voorzichtig uw onderste ooglid, met uw rechter middelvinger, naar beneden. Zorg ervoor dat u uw middelvinger zo dicht mogelijk bij de wimperrand plaatst.
 5. Gebruik uw wijs-/middelvinger van uw andere hand om het bovenste ooglid omhoog te houden.
 6. Plaats de lens voorzichtig op uw oog, buig indien nodig iets voorover en kijk naar een vast punt voor u.
 7. Knipper een paar keer, als u alles goed ziet dan zit de lens op de goede plaats.
 8. Herhaal deze procedure voor de andere lens.
 9. Indien de contactlens per ongeluk van uw vingertop valt, spoel deze dan eerst af met een steriele zoutoplossing of met de inzetvloeistof.
Link naar artikel: Het inzetten van uw nachtlenzen

Overdag scherp zien zonder bril of lenzen? Nachtlenzen!

Overdag scherp zien zonder bril of lenzen? Nachtlenzen!

Nachtlenzen zijn een uitkomst wanneer je een bril of lenzen nodig hebt, maar dat om wat voor reden dan ook liever niet overdag wilt. Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt, zodat je overdag zonder bril of lenzen het scherpste zicht hebt. Wennen hoeft in de meeste gevallen nauwelijks en veel Nachtlensdragers kunnen na twee tot drie nachten de hele dag al goed zien. Zonder bril of lenzen. Vaak is het resultaat na één week Nachtlenzen dragen optimaal. Nachtlenzen zijn een ideaal alternatief voor:

 • mensen met droge of gevoelige ogen

 • scholieren en studenten

 • mensen die veel lezen of computeren of in een ruimte met airco werken

 • mensen die vaak last hebben van stofjes achter hun lenzen

 • mensen die last hebben van hooikoorts

 • actieve mensen, sporters en in het bijzonder beoefenaars van contactsporten

 • mensen die geen laserbehandeling kunnen of willen ondergaan

Link naar artikel: Overdag scherp zien zonder bril of lenzen? Nachtlenzen!

Zo werken nachtlenzen!

Zo werken nachtlenzen!

Nachtlenzen zet je in vlak voor je gaat slapen. Ze hebben geen direct contact met je hoornvlies, maar drijven op een laagje traanvocht, ook wel ‘traanfilm’ genoemd. Dankzij de speciale vorm van de lens zorgt deze traanfilm ervoor, dat de voorkant van je hoornvlies ietsje platter wordt. Als je ‘s morgens wakker wordt, doe je je Nachtlenzen uit en kun je één tot twee dagen scherp zien. Wil je, om welke reden dan ook, stoppen met het dragen van Nachtlenzen? Geen probleem, je ogen krijgen vanzelf weer hun oorspronkelijke vorm terug.

Link naar artikel: Zo werken nachtlenzen!

Nachtlenzen, alleen voor 's nachts!

Nachtlenzen, alleen voor 's nachts!

’s Nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Nachtlenzen draag je alleen maar ‘s nachts. En overdag heb je dan zonder bril of lenzen het scherpste zicht. Je hoeft er niet aan te wennen want ze voelen direct prettig aan. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen – zonder dat je het merkt – je ogen. Nachtlenzen kunnen alleen zogenoemde min-afwijkingen corrigeren. 

Het is een fantastische uitvinding voor alle mensen die een bril of lenzen moeten dragen. En vooral voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen. De Nachtlens heeft geen direct contact met het hoornvlies, maar drijft op de traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van het hoornvlies iets platter wordt. Daardoor kun je dan een of twee dagen scherp zien. De meeste Nachtlensdragers kunnen na twee tot drie nachten dragen de hele dag al goed zien zonder bril of lenzen. En na één week al is het resultaat optimaal. Als je ‘s morgensvroeg wakker wordt, doe je je Nachtlenzen gewoon uit en ga je aan de slag. En dat geeft je een heerlijk en vrij gevoel, want je kunt zonder bril of lenzen de hele dag scherp zien!

Veel mensen vinden een laserbehandeling eng. Bovendien is zo’n ingreep niet zonder risico. Het principe van Nachtlenzen is veel eenvoudiger. Want mocht je om de een of andere reden je Nachtlenzen niet meer willen dragen dan kun je altijd weer terug naar je gewone lenzen of bril. Je ogen gaan dan vanzelf weer naar de oorspronkelijke situatie terug. Nachtlenzen zijn veilig, want het Nachtlens-materiaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op je ogen. Bovendien draag je Nachtlenzen alleen ‘s nachts, zodat je ogen overdag volledig rust krijgen. Je Nachtlensspecialist kan je er meer over vertellen.

Link naar artikel: Nachtlenzen, alleen voor 's nachts!

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio