Ondernemer van het jaar!

Tips voor contactlensdragers

Tips voor contactlensdragers

Optiek Van Veen is een expert op het gebied van contactlenzen. Contactlenzen zijn tere producten met een gebruiksaanwijzing. Ook uw ogen zijn kostbaar en kwetsbaar. Daarom geven wij u graag een aantal tips rondom het gebruik van contactlenzen.

 1. Zelfs al bent u tevreden met uw contactlenzen is het raadzaam om regelmatig uw lenzen te laten controleren en na te laten meten door uw optometrist of contactlensspecialist.
 2. Het is verstandig om er een gewoonte van te maken om altijd eerst de rechter lens in te zetten, dit om verwarring te voorkomen.
 3. Wanneer de lens irriteert is het mogelijk dat deze toch binnenstebuiten zit of dat er zich een stofdeeltje onder de lens bevindt. Neem de lens uit, controleer nogmaals of deze niet binnenstebuiten zit. Indien dat niet het geval is, spoel de lens af met een steriele zoutoplossing of met een alles-in-één vloeistof en breng de contactlens daarna opnieuw in.
 4. Zwemmen met contactlenzen kan wel, maar nemen wel risico’s met zich mee, laat u hiervoor voorlichten door u contactlensspecialist of optometrist. Indien u de contactlenzen wilt dragen tijdens het zwemmen, zijn daglenzen het meest geschikt. Probeer de contactlenzen niet onmiddellijk uit te nemen na het zwemmen, door een verschillend zoutgehalte in het water blijft de lens wat meer op het oog kleven.
 5. Vermijd zoveel mogelijk het aanbrengen van eyeliner aan de binnenkant van de oogleden. Breng deze liever aan op de bovenkant van de oogleden en zet de lenzen in voordat u uw make-up aanbrengt. Neem de lenzen eerst uit voordat u make-up verwijdert.
 6. Controleer elke dag of uw ogen er gezond uitzien, goed aanvoelen en bovenal goed kunnen zien. Neemt u bij twijfel gerust contact op met uw optometrist of contactlensspecialist.
 7. Een efficiënte tip om uw contactlenzen, vooral in het begin, in te zetten en uit te halen: ga aan tafel zitten en leg een spiegel een beetje schuin op tafel, zo ziet u precies wat u doet.
 8. Normaal gesproken gaat uw lens automatisch naar het midden van uw oog als u ze inzet. Als uw lens eenmaal is ingezet verschuift deze zelden naar het witte deel van uw oog.
 9. Gewenningsschema is belangrijk voor de ogen. Het is raadzaam om het dragen van contactlenzen op te bouwen met eerst 2 uur, daarna 4 uur, vervolgens 6 uur en zo verder.
 10. Zorg ervoor dat u altijd een bril naast uw lenzen heeft, zodat u de lenzen niet hoeft te dragen als het beter is om dat niet te doen. Ook al draagt u wellicht liever de contactlenzen, een bril is raadzaam als belangrijke reserve.
 11. Zorg ervoor dat uw vingernagels niet te lang zijn, om scheurtjes en beschadigingen aan uw contactlenzen te voorkomen.
 12. Spoel dagelijks uw lenzenhouder schoon en laat deze ondersteboven drogen aan de open lucht. Zorg ervoor dat uw lenzenhouder niet in contact komt met haarspray of andere verzorgingsproducten.
Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio