Ondernemer van het jaar!

Harde lenzen

Harde lenzen worden tegenwoordig vormvaste lenzen genoemd. Er zijn in de loop der jaren veel ontwikkelingen aan deze lenzen geweest en het materiaal is niet meer zo hard als vroeger. Vormvaste contactlenzen bieden het allerscherpste zicht, ze zijn sterk en gaan lang mee. Het is ook de goedkoopste oplossing voor de meeste lensdragers. Hoewel u in het begin eerst even aan dit type lenzen moet wennen, zult u al snel vergeten dat u lenzen draagt en is het draagcomfort hoog. Optiek Van Veen biedt u een ruime keuze in diverse materialen en in enkelvoudige, cilindrische en multifocale lenzen. 

Zo houd je je vormvaste lenzen in topconditie!

Zo houd je je vormvaste lenzen in topconditie!

Vormvaste lenzen hebben de langste levensduur van alle lenstypen. Door dagelijks je lenzen goed te reinigen, gaan je lenzen nog langer mee en kun je op een comfortabele manier scherp blijven zien. Een goede vloeistof voorkomt irritatie aan de ogen en zorgt voor optimale bevochtiging van je ogen. Wie geen rompslomp wil, kan tegenwoordig veilig en effectief gebruik maken van een alles-in-één vloeistof (bv. Menicare Plus) voor het reinigen, afspoelen, bewaren en inzetten van de lenzen. Omdat je voor alle handelingen maar één product nodig hebt, gaat alles een stuk eenvoudiger en veel sneller dan vroeger.

Daarnaast kun je het beste maandelijks (bij droge ogen of snel vervuilde lenzen zelfs iedere twee weken) een intensieve reinigingsvloeistof als Progent gebruiken. Hiermee worden snel en effectief alle hardnekkige vuildeeltjes van het lensoppervlak verwijderd. Een handig alternatief voor extra reiniging is een reinigingsvloeistof in sprayvorm. Spray & Clean, bijvoorbeeld, is veilig voor alle typen vormvaste lenzen en voorkomt hardnekkige aanslag. Je lenzen voelen daardoor met één druk op de knop minder gauw droog aan. Spray & Clean is dankzij de bacteriewerende spraymond ook nog eens vrij van conserveringsmiddelen.

Link naar artikel: Zo houd je je vormvaste lenzen in topconditie!

Contactlens Totaal Plan

Contactlens Totaal Plan

Naast de aanschaf van contactlenzen in verschillende systemen en losse aankopen, kent  Optiek van Veen ook het Contactlenzen Totaal Plan. Dit plan kent een vast maandbedrag waar alles in zit verwerkt contactlenzen / vloeistoffen / oogzorg / contactlens controles / voor harde contactlenzen het Lens Service Certificaat. Een plan wat u een duidelijk overzicht geeft van wat u per maand betaald aan uw contactlenzen.

Ook hier geld door de vele verschillende soorten contactlenzen hebben we verschillende maandbedragen Het contactlenzen totaal plan is voor de duur van een half jaar en wordt daarna automatisch verlengd 

Zachte contactlenzen € 16,50 t/m € 27,50 per maand per paar
Zachte lenzen torisch € 28,50 t/m € 33,00 per maand per paar
Zachte lenzen multifocaal € 36,50 t/m € 39,50 per maand per paar

Voor vormstabiele contactlenzen / harde contactlenzen geldt het Contactlenzen Totaal Plan

Voor de duur van twee jaar en wordt daarna automatisch verlengd

Laag zuurstofdoorlaatbaar € 11,50 per lens per maand per paar
Zuurstofdoorlaatbaar € 12,50 per lens per maand per paar
Hoog zuurstofdoorlaatbaar € 13,50 per lens per maand per paar

Voor de torische variant geld een toeslag van € 5,00 per maand per paar. Voor een multifocale geldt een toeslag van € 10,00 per maand per paar.

Link naar artikel: Contactlens Totaal Plan

Het uithalen van harde lenzen

Het uithalen van harde lenzen

Het uithalen van harde lenzen is een eenvoudige handeling, mits u op de hoogte bent van de juiste methode. Wij zetten de drie stappen voor u op een rij zodat het niet mis kan gaan.

 1. Was uw handen, droog ze goed af met een schone pluisvrije handdoek.
 2. Buig uw hoofd voorover, plaats het zuigertje op de lens en haal de lens van het oog of plaats uw rechtervinger in uw rechterooghoek en sper uw oog wijd open.Trek voorzichtig uw ooghoek iets naar buiten en knipper: de lens valt vanzelf uit uw oog, houd daarom ook uw andere hand onder uw oog zodat u de lens opvangt.
 3. Herhaal deze procedure voor het andere oog.
Link naar artikel: Het uithalen van harde lenzen

Het inzetten van harde lenzen

Het inzetten van harde lenzen

Neem, als u voor de eerste keer harde lenzen inzet, rustig de tijd. Het inzetten van harde lenzen is een eenvoudige handeling, mits u op de hoogte bent van de juiste methode.

 1. Was altijd eerst grondig uw handen met een milde zeep, spoel ze af en droog ze af met een pluisvrije handdoek voordat u uw lenzen aanraakt.
 2. Leg de lens met de bolle kant op de top van uw rechterwijsvinger (indien u linkshandig bent; op de top van uw linkerwijsvinger).
 3. Doe een druppeltje inzetvloeistof op de binnenkant van uw lens.
 4. Trek voorzichtig uw onderste ooglid, met uw rechtermiddelvinger, naar beneden. Zorg ervoor dat u uw middelvinger zo dicht mogelijk bij de wimperrand plaatst.
 5. Gebruik uw wijs-/middelvinger van uw andere hand om het bovenste ooglid omhoog te houden.
 6. Plaats de lens voorzichtig op uw oog, buig indien nodig iets voorover en kijk naar een vast punt voor u.
 7. Knipper een paar keer, als u alles goed ziet, dan zit de lens op de goede plaats.
 8. Herhaal deze procedure voor de andere lens.
 9. Indien de contactlens per ongeluk van uw vingertop valt, spoel deze dan eerst af met een steriele zoutoplossing of met inzetvloeistof.
Link naar artikel: Het inzetten van harde lenzen

Reinigen van harde contactlenzen

Reinigen van harde contactlenzen

Het reinigen van harde contactlenzen is vrij eenvoudig, maar wel nodig! Een contactlens is een teer product dat een uiterst zorgvuldige behandeling nodig heeft. 

 1. Voor het afspoelen van de lenzen is het, het beste uitsluitend de vloeistof te gebruiken die door uw optometrist of contactlensspecialist wordt aanbevolen.In sommige gevallen kan er leidingwater worden gebruikt, overleg dit altijd met u optometrist of contactlensspecialist.  
 2. Gebruik de vloeistof niet meer na het verstrijken van de vervaldatum. De meeste vloeistoffen zijn beperkt houdbaar na openen van de flacon. Sluit de flacon zorgvuldig na gebruik. Tip: vermeld zelf de openingsdatum op uw flacon.
Link naar artikel: Reinigen van harde contactlenzen

Tips voor contactlensdragers

Tips voor contactlensdragers

Optiek Van Veen is een expert op het gebied van contactlenzen. Contactlenzen zijn tere producten met een gebruiksaanwijzing. Ook uw ogen zijn kostbaar en kwetsbaar. Daarom geven wij u graag een aantal tips rondom het gebruik van contactlenzen.

 1. Zelfs al bent u tevreden met uw contactlenzen is het raadzaam om regelmatig uw lenzen te laten controleren en na te laten meten door uw optometrist of contactlensspecialist.
 2. Het is verstandig om er een gewoonte van te maken om altijd eerst de rechter lens in te zetten, dit om verwarring te voorkomen.
 3. Wanneer de lens irriteert is het mogelijk dat deze toch binnenstebuiten zit of dat er zich een stofdeeltje onder de lens bevindt. Neem de lens uit, controleer nogmaals of deze niet binnenstebuiten zit. Indien dat niet het geval is, spoel de lens af met een steriele zoutoplossing of met een alles-in-één vloeistof en breng de contactlens daarna opnieuw in.
 4. Zwemmen met contactlenzen kan wel, maar nemen wel risico’s met zich mee, laat u hiervoor voorlichten door u contactlensspecialist of optometrist. Indien u de contactlenzen wilt dragen tijdens het zwemmen, zijn daglenzen het meest geschikt. Probeer de contactlenzen niet onmiddellijk uit te nemen na het zwemmen, door een verschillend zoutgehalte in het water blijft de lens wat meer op het oog kleven.
 5. Vermijd zoveel mogelijk het aanbrengen van eyeliner aan de binnenkant van de oogleden. Breng deze liever aan op de bovenkant van de oogleden en zet de lenzen in voordat u uw make-up aanbrengt. Neem de lenzen eerst uit voordat u make-up verwijdert.
 6. Controleer elke dag of uw ogen er gezond uitzien, goed aanvoelen en bovenal goed kunnen zien. Neemt u bij twijfel gerust contact op met uw optometrist of contactlensspecialist.
 7. Een efficiënte tip om uw contactlenzen, vooral in het begin, in te zetten en uit te halen: ga aan tafel zitten en leg een spiegel een beetje schuin op tafel, zo ziet u precies wat u doet.
 8. Normaal gesproken gaat uw lens automatisch naar het midden van uw oog als u ze inzet. Als uw lens eenmaal is ingezet verschuift deze zelden naar het witte deel van uw oog.
 9. Gewenningsschema is belangrijk voor de ogen. Het is raadzaam om het dragen van contactlenzen op te bouwen met eerst 2 uur, daarna 4 uur, vervolgens 6 uur en zo verder.
 10. Zorg ervoor dat u altijd een bril naast uw lenzen heeft, zodat u de lenzen niet hoeft te dragen als het beter is om dat niet te doen. Ook al draagt u wellicht liever de contactlenzen, een bril is raadzaam als belangrijke reserve.
 11. Zorg ervoor dat uw vingernagels niet te lang zijn, om scheurtjes en beschadigingen aan uw contactlenzen te voorkomen.
 12. Spoel dagelijks uw lenzenhouder schoon en laat deze ondersteboven drogen aan de open lucht. Zorg ervoor dat uw lenzenhouder niet in contact komt met haarspray of andere verzorgingsproducten.
Link naar artikel: Tips voor contactlensdragers

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio